Úvod > Technická podpora > Funkce systému > Export ticketů do PDF/HTML

Export ticketů do PDF/HTML

Od verze LiveAgent 4.42.1.2 je možné snadno exportovat celý tiket do souboru PDF nebo HTML. Tato funkce umožňuje ukládat tickety zákazníků na externí úložiště, nebo je tisknout.
 

Požadavky

Pro všechny hostované varianty LiveAgent je tato funkce dostupná, není třeba provádět žádné další instalace nebo nastavení.


Zákazníci se zakoupenou on-premise licencí instalovanou na vlastním serveru a chtějí tuto funkci využívat, musí mít instalovaný nástroj wkhtmltopdf na svém serveru. Bez tohoto nástroje nebude správně fungovat export do PDF souborů. Více informací o tomto nástroji najdete spolu s odkazy a pokyny ke stažení zde. Není to složitý nástroj, takže váš správce serveru by neměl mít problém s jeho instalací během několika minut.
Po instalaci tohoto nástroje na server musíte nastavit cestu k instalační složce wkhtmltopdf v softwaru LiveAgent. Přihlaste se ke svému účtu vlastníka / správce LiveAgent, přejděte do části Nastavení -> Systém -> Obecné a dole najdete pole WkHtmlToPdf binary. V tomto poli nastavte úplnou cestu k binárnímu souboru wkhtmltopdf nainstalovanému na vašem serveru. Nezapomeňte uložit změny pomocí tlačítka Uložit.

 

Jak exportovat ticket do souboru PDF nebo HTML

Tato funkce je velice jednoduchá. Vše, co musíte udělat, je otevřít ticket v LiveAgentu, kliknout na malé tlačítko tří teček hned vedle ID ticketu vpravo a zde najdete dvě možnosti: Export do HTML a Export do PDF.

Kliknutím na možnost Export do HTML nebo Export do PDF se automaticky stáhne požadovaný soubor do vašeho PC. Vlastní exportovaný soubor bude uložen do složky pro stahování definované v nastavení prohlížeče. Stažený soubor bude pojmenován: ticket_[ID ticketu].html nebo ticket_[ID ticketu].pdf

Zde je vizuální příklad obsahu exportovaného souboru: